28 C
Timișoara
miercuri 24 iulie 2024

Cifrele dezastrului pe calea ferată! România ,,plai cu dor” nu a cumpărat nicio garnitură nouă de tren în ultimii 25 de ani

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, 5 iulie, că nu s-a cumpărat niciun tren nou de la finalul anilor ’90, dar că acum sunt în licitaţie 160 de garnituri de tren.

„Dacă pe zona rutieră cât de cât lucrurile se văd şi merg, în acest moment sunt vreo 800 de km de autostradă şi de drum expres în lucru în România, pe zona cealaltă, cea feroviară, trebuie să recuperăm timpul pierdut.

De 25 de ani, nu s-a cumpărat niciun tren nou, în România, de 25 de ani, nici măcar unul. Acum, sunt în licitaţie 160 de garnituri de tren noi, care vor veni în perioada următoare”, a afirmat Sorin Grindeanu într-o conferință de presă în județul Sibiu.

Ministrul a adăugat că nu este suficient să se cumpere trenuri noi, ci mai trebuie modernizată și infrastructura feroviară și este nevoie şi de bani pentru investiţii.

„Nu e destul, că degeaba ai tren nou dacă nu ai infrastructura care să ţină şi să meargă. Toate tipurile de transport din România sunt necesare”, a punctat Grindeanu.

„Când am venit în funcţie, la final de 2021, am mers în Guvern şi am aprobat un Plan Naţional de Investiţii până în 2030, care a fost discutat cu Comisia Europeană, pe infrastructură. Necesarul sumei e de vreo 70 de miliarde de euro, noi acum avem undeva la 40 acoperit, pentru restul, trebuie să găsim soluţii”, a încheiat ministrul.

Sursa: https://www.libertatea.ro/

1 COMENTARIU

  1. Ma mir ca recunoaște ca, nici măcar un ministru al transporturilor, din’90 încoace, doar a cheltuit banii, inutil . Daaaa, lor și au băgat banii în conturi ,însă infrastructura și trenurile ,din România (nu peste tot ,ci cam 70%)este un pericol pentru toți cei care circula cu trenul ,și în aceasta categorie este inclus și angajatul CFR ului . Dar același lucru este și.la privat ,și ma refer strict la Regio Călători, un dezastru și o rușine, bătaie de joc adusa călătorilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un prim bilanț al admiterii la UVT

Programe atractive și oportunități unice oferite de cea mai importantă universitate din regiunea de vest. Un prim bilanț al admiterii la UVT. În anul 2024,...

Proiectul noii maternități din Arad, în linie dreaptă

După un lung șir de procese, proiectarea noii maternități din Arad poate să înceapă. Instanțele de judecată au stabilit definitiv că firma ProArhitectura este...

Citește și :