Ciclonul mediteranean care a lovit România, resimțit de luni dimineață. Ce urmează

936

Un ciclon mediteranean loveşte România, avertizează meteorologii, care afirmă că frigul nu va lipsi în următoarele zile. Vremea se menţine foarte rece în această săptămână, iar ninsorile vor fi prezente în special în zona de munte, unde se va aşterne un strat consistent de zăpadă.

Concret, luni şi marţi vremea rămâne foarte rece inclusiv în timpul zilei, maximele fiind preponderent negative. „De exemplu, marţi avem maxime cuprinse între minus nouă grade Celsius şi plus un grad Celsius. În noaptea de luni spre marţi, ne aşteptăm să fie ger. Va fi ger în majoritatea zonelor, cu minime cuprinse între minus 16 grade Celsius şi minus 6 grade Celsius”, a declarat meteorologul de serviciu pentru „Adevărul”.

Miercuri şi joi, specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) se aşteaptă la un episod cu mai multe precipitaţii, la baza căruia se află un ciclon mediteranean care traversează România şi care va aduce precipitaţii în toată ţara.

„Predominant vor fi ninsori, se va mai depune ceva strat de zăpadă la nivel local şi doar în extremitatea de Sud-Est, adică în Bărăgan, Dobrogea şi în sudul Moldovei ar putea apară şi lapoviţă. Va fi şi vânt. Sunt fenomene specifice lunii ianuarie”, a completat meteorologul de serviciu.

Potrivit acestuia, sfârşitul de săptămână va veni cu temperaturi situate în jurul normelor. „Se mai încălzeşte şi temperaturile se vor apropia de cele pozitive. În ceea ce priveşte nopţile, mercurul din termometre nu va coborî sub minus 10 grade Celsius noaptea, doar în depresiuni. Însă luna ianuarie va mai aduce episoade cu viscol, cu ger”, a explicat specialistul ANM.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ