Chinuri groaznice pentru un urs, într-o pădure din Masivul Parâng! Cum a fost găsit animalul

417

Un urs de aproape 150 de kilograme a fost eliberat de jandarmi în pădurea din zona Polatişte-Cutreasa, din Masivul Parâng, după ce animalul sălbatic s-a prins accidental într-un laţ.

Ursul a fost observat luni după amiază de gestionarul fondului de vânătoare, care a anunţat jandarmii montani. A fost informată Echipa de Intervenţie Rapidă Specializată constituită în cadrul Proiectului LIFE Connect Carpathians, din care fac parte jandarmi montani de la Postul de Jandarmi Montan Vața de Jos, rangeri ai Asociaţiei Zarand/Fauna și Flora International și un medic veterinar. La sosirea echipei, ursul a fost eliberat din capcană după o intervenție ce a durat 45 de minute. În acest interval, animalul a tranchilizat, i-au fost acordate îngrijirile necesare.

Animalul, în vârstă de 3 ani şi jumătate și cu o greutate de aproximativ 150 kg, a fost supravegheat până când și-a revenit și s-a retras în pădure în condiții de siguranță, apreciază jandarmii.

În acest caz au fost începute cercetări pentru identificarea persoanelor care au montat capcana, iar făptuitorii riscă să fie acuzaţi de braconaj.

LĂSAȚI UN MESAJ