Cetăţeni staţi liniştiţi! Expirarea paşaportului vă va fi anunţată prin SMS

141

Începând de astazi miercuri 7 Martie 2018, pentru a evita aglomerația de la ghișeele Direcției Generale de Pașapoarte, este operabil un sistem de alertă, prin SMS, care îl atenționează pe posesor că documentul său este pe cale să expire.

Măsura este aplicată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcţia Generală de Paşapoarte, şi Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular, pentru eficientizarea procesului de eliberare a paşapoartelor.

„Deţinătorii de paşapoarte, care au comunicat la depunerea ultimei cereri un număr de telefon valabil, vor primi un SMS prin care vor fi informaţi că le expiră paşaportul, cu una până la trei luni înainte.

Prin acelaşi mesaj, cetăţenii vor fi încurajaţi să se programeze din timp pentru a evita timpii mari de aşteptare din perioada de vară”, informează un comunicat al MAI transmis miercuri AGERPRES.

Textul mesajului va fi următorul: „Paşaportul dumneavoastră va expira în curând. Pentru reînnoire, programaţi-vă online pe epasapoarte.ro (România) sau econsulat.ro (străinătate)”.

Pentru SMS-urile transmise la nivel naţional va figura ca semnatar – Direcţia Generală de Paşapoarte, iar pentru SMS-urile transmise în străinătate va figura ca semnatar – Departamentul Consular. Mesajele vor fi trimise de la numărul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurând termenul PAŞAPOARTE.

De menţionat, cetăţenii cărora le-a expirat paşaportul în ultimele şase luni vor primi în luna martie, un SMS de notificare.

LĂSAȚI UN MESAJ