Cetăţeni din Kosovo depistaţi în timp ce intenţionau să intre ilegal în România

111

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – I.T.P.F. Timişoara au depistat doi cetăţeni din Kosovo, care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România, încercând astfel să intre ilegal în ţară.

Totul s-a petrecut ieri seara, cand poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere, în apropierea liniei de frontieră, doi bărbați care se deplasau, pe jos, spre interiorul ţării. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Kosovo, în vârstă de 24, respectiv 52 ani. Ei au declarat că s-au deplasat cu un autobuz până în apropierea frontierei cu România, apoi şi-au continuat deplasarea pe jos, peste câmp, până în momentul reţinerii. De asemenea, ei au declarat că intenţionau să ajungă în Luxemburg şi, întrucât nu deţineau vize pentru Spaţiul Schengen, au apelat la această metodă.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor doi bărbaţi şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Unul dintre cei doi cetăţeni Kosovo va fi predat unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, întrucât a solicitat azil, pe teritoriul Romaniei, iar cel de-al doilea cetăţean Kosovo va fi inapoiat autorităţilor de frontieră vecine, în baza acordului de readmisie încheiat între cele două ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ