Cetatea Dacică Costești are nevoie urgentă de reabilitare. Se caută voluntari

42

Ambulanţa pentru Monumente are nevoie de voluntari pentru lucrări la Cetatea Costeşti, din judeţul Hunedoara. Situl UNESCO are nevoie urgent de intervenţii, proiectul de punere în siguranţă fiind aprobat deja de Institutul Naţional al Patrimoniului.

Intervenţiile vor fi efectuate în perioada 3 – 19 octombrie de Ambulanţa pentru Monumente. Organizația nu are, însă, fonduri suficiente și nici voluntari.

Intervenția constă în demontarea protecției metalice vechi prin care plouă de câțiva ani pe ruinele dacice și edificarea unei suprastructuri contemporane cu acoperiș înierbat. În paralel, vor fi reaşezate în poziția originară, sub îndrumarea arheologilor, a istoricilor și a arhitecților, elementele din piatră căzute sau vandalizate.

Un grant de 10.000 de lei va fi pus la dispoziție de către Alteța Sa Regală Prințul de Wales prin intermediul ” Ambulanței pentru Monumente” pentru a putea începe achiziția materialelor, dar intervenția nu poate fi realizată și fără sprijinul voluntarilor. In plus, nici banii nu sunt suficienți. Mai e nevoie, în primă fază, de încă 37.000 de lei.

Cei care vor să se implice găsesc detalii pe pagina de Facebook Ambulanta pentru Monumente – Transilvania Sud.

Sursa: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ