Certurile cu vecinii, un obicei european. Află pe ce loc sunt românii!

491

Este o zi de sâmbătă, este 7 dimineaţa şi somnul îţi este perturbat de zgomotul unei bormaşine, de muzică dată la maximum sau de bocănitul unui ciocan. Vi se pare cunoscut scenariul? Cu siguranţă toţi cei care trăim la bloc, la curte comună sau avem case în apropiere ne-am lovit de astfel de situaţii neplăcute.

Acestea duc mereu la certuri între vecini. Şi cu toate că ai crede că numai în România se întâmplă aşa, acest lucru nu este adevărat. Un studiu realizat de o companie de furnizare de energie arată că sunt unii europeni care se ceartă mai des cu vecinii decât românii.

Cele mai multe certuri între vecini, indiferent de care dintre ţările europene este vorba, sunt provocate de zgomotul produs de copii, petreceri sau de muzica dată la maximum.

„Un total de 42 de procente, practic aproape jumătate dintre germani, s-au certat cel puţin o dată cu vecinii lor din acest motiv. De asemenea, din perspectiva europenilor, tot o medie de 42 de procente consideră că zgomotul este motivul numărul unu al disputelor. 14 procente dintre cei chestionaţi plasează la mare distanţă, pe locul doi, motivul vecinilor curioşi şi nepoftiţi, în timp ce locul trei revine animalelor de companie, care sunt percepute ca fiind deranjante. Grătarele, despre care se crede deseori că sunt motive de certuri, se situează mai jos în listă, pe locul opt, în cadrul sondajului de opinie (4 procente). Certurile sunt mai degrabă cauzate de blocarea accesului la locurile de parcare, de zgomotul motoarele automobilelor lăsate pornite sau de mirosurile neplăcute“, se arată în studiu.

Cei mai predispuşi să se înfurie, conform răspunsurilor acordate chiar de ei, sunt turcii (75%), fiind urmaţi de români (73%), şi de cehi, care se situează pe locul trei (72%).

Există şi ţări unde respondenţii sondajului au declarat că nu s-au certat niciodată cu vecinii lor. Astfel, cei mai calmi în relaţia cu vecinii sunt germanii, englezii, ungurii şi suedezii.

LĂSAȚI UN MESAJ