Cerșetori mai puțini în centrul Timișoarei. Unde s-au mutat oamenii străzii

127

Cerșetoria este încă un fenomen prezent pe străzile Timișoarei. Dacă până acum mulți dintre oamenii care cer bani trecătorilor erau văzuți în zona centrală, polițiștii locali spun că aceștia s-au retras spre periferie. Dar încă reprezintă o problemă pentru oraș.

În ultimele trei zile, 29 de persoane au fost depistate cerșind pe străzi, în zone precum Parcul Dacia, Piața 700, Calea Martirilor, Calea Aradului, Piața Badea Cârțan, dar și în Piața Unirii, Victoriei, VV Delamarina sau Mărășești.

De la începutul anului au fost preluate din stradă 627 persoane, din care 557 adulți și 70 de minori. Aceștia au fost predați centrului social de pe str. Telegrafului, minorii fiind duși la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului și la centrul de pe str. I. Slavici.

”De menționat că față de anul trecut numărul cerșetorilor și oamenilor străzii a scăzut simțitor, în special în zona centrală, mulți dintre cei aflați în această situație retrăgându-se spre zonele mai mărginașe. Cu toate acestea, indiferent unde se află, polițiștii locali îi preiau din stradă, fiind aduși la sediul Poliției Locale, verificați și introduși în baza de date, majoritatea fiind depistați în mod repetat și apoi predați la centrele sociale”, transmite Poliția Locală.

Ca de fiecare dată, polițiștii locali fac din nou apel către cetățeni să nu le mai ofere bani cerșetorilor, deoarece în acest fel ei sunt menținuți în stradă, mai mult, în acest fel fiind atrași în Timișoara și din alte zone ale țării.

Mulți dintre aceștia sunt consumatori de alcool și de substanțe precum aurolacul, unii au probleme din punct de vedere medical, motiv pentru care sunt deseori agresivi.

Potrivit legii, polițiștii locali au ca atribuții preluarea lor din stradă și predarea către centrele sociale în vederea reintegrării în societate, deși, din păcate, acest lucru este foarte dificil de realizat din cauza faptului că aceștia nu doresc să rămână în centre și sunt găsiți în mod repetat în stradă.

LĂSAȚI UN MESAJ