Centura Timișoarei, tot mai departe de realizare. Încă o amânare în proces

233

Realizarea centurii Timișoarei pe partea de sud este un vis tot mai departe de a deveni realitate. Curtea de Apel București a decis să mai amâne o dată luarea unei decizii în procesul prin care mai multe firme asociate au contestat rezultatul lictației de atribuire a contractului de execuție.

În 8 noiembrie a fost ultimul termen de judecată, iar magistrații au amânat din nou sentința. Nu s-a publicat încă motivul pentru care nu s-a luat o decizie, dar completul se va reuni în 22 noiembrie.

Construirea variantei de ocolire ar fi trebuit să înceapă chiar anul acesta, dar va mai trece o iarnă și șoferii care tranzitează orașul nu vor beneficia de centură.

Centura Timișoarei pe partea de sud ar urma să aibă 25 de kilometri. Termenul este de 30 de luni, din care 6 luni sunt dedicate elaborării proiectului tehnic, iar 24 de luni, șantierului. Astfel, dacă procedurile în instanță nu sunt grăbite, anul 2021 va prinde Capitala Europeană a Culturii tot fără centură ocolitoare și tot cu TIR-uri prin oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ