17.1 C
Timișoara
vineri 1 decembrie 2023

Centura de vest a Timișoarei va fi licitată în luna decembrie. Va avea patru benzi de circulație și se va întinde pe 14 kilometri

Ministerul Transporturilor pregătește ultimele detalii pentru lansarea licitației de execuție pentru varianta de ocolire Vest a Timișoarei.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că studiul de fezabilitate s-a încheiat, iar în ultima lună a acestui an va demara licitația.

Cel mai important, a subliniat Grindeanu, este că șoseaua va avea patru benzi de circulație.
“În decembrie va fi lansată investiția pentru Centura Vest Timișoara, la patru benzi. S-a terminat, de fapt, studiul de fezabilitate. Suntem în această lună în acele proceduri care țin de indicatorii tehnico-economici, chestiuni de birocrație, care vor fi terminate până la sfârșitul anului”, spune Sorin Grindeanu.

Centura de Vest va avea aproximativ 14 kilometri și traversează teritorii din Timișoara, Săcălaz și Utvin.

Acesta va închide inelul de centură al Timișoarei, după ce va fi legată de varianta de ocolire Sud, aflată acum în construcție, și de centura de Nord.

În altă ordine de idei, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că că până la mijlocul săptămânii viitoare, va fi relansată și licitația pentru descărcarea de pe Autostrada A1 de la Sânandrei.

Până la începutul lunii decembrie, firmele interesate pot depune oferte.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Citește și :