Centura de Vest a Timișoarei are traseu avizat. Pe unde va trece

175

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Tehnico-Economice a CNAIR. A fost aleasă varianta 1 din cele patru propuse initial. Centura va avea o lungime de aproximativ 14 km și traversează localitățile Timișoara, Săcălaz și Utvin.

Sunt prevăzute patru noduri rutiere: la intersecția cu DN 69 (Timișoara – Arad) și centura de ocolire Timișoara Nord, la conexiunile cu DN 6 (Timișoara – Cenad), cu DN 59A (Timișoara – Jimbolia) și cu Timișoara printr-un drum de legătură.

Proiectul are ca scop construirea unei variante de ocolire a orașului din zona intersecției DN 69 (Timișoara – Arad), cu DJ 591 (unde se va lega cu varianta de ocolire Timișoara Sud, acum în construcție), ce va înconjura orașul prin vest, rezultând astfel închiderea inelului de centură a municipiului Timișoara.

De asemenea, VO Timișoara Vest va avea nouă lucrări de artă (poduri și pasaje). În perioada următoare, vor avea loc și alte studii necesare pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate, contractul fiind derulat de S.C. SEARCH CORPORATION SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ