Centrul unui oraș din vestul țării, schimbat complet cu 35 milioane de euro. Încep lucrările

82

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunţat începerea unor ample lucrări de reabilitare a centrului oraşului, estimate la 35 milioane de euro.

Șantierele deschise în următorii doi ani vor afecta traficul şi vor crea disconfort locuitorilor.

„În numai câteva săptămâni, demarăm amplul proiect de reabilitare a zonei centrale a municipiului. Peste 35 de milioane de euro este valoarea investiţiilor ce urmează să se realizeze în următorii doi ani..25 milioane de euro sunt fonduri europene, iar 10 milioane provin din bugetul local”, a declarat Gheorghe Falcă.

Conform celor prezentate de edil, investiţiile majore vizează reabilitarea infrastructurii rutiere şi a reţelelor de apă şi canalizare. În plus, municipalitatea va demara şi lucrările de reabilitare a faţadelor în cazul a două clădiri de pe lista celor 11 propuse  la finele anului trecut.  La acestea se adaugă anunţatele lucrări de reabilitarea a exteriorului Teatrului Clasic Ioan Slavici şi a clădirilor celor 3 colegii din municipiu (Colegiul Naţional Preparandia – Dimitrie Ţichindeal, Colegiul Naţional Elena GhibaBirta şi Colegiul Economic), aflate în faze diferite de realizare.

Având în vedere faptul că pe perioada de desfăşurarea a lucrărilor vor fi afectate atât traficul din centrul oraşului, cât şi confortul locuitorilor, edilul a făcut următoarea precizare:

“Va fi nevoie de o reconfigurare a traficului rutier pe perioada de desfăşurare a lucrărilor, mai ales că acestea se vor încheia abia în 2020.  Ne cerem scuze anticipat cetăţenilor pentru acest disconfort, dar vă asigurăm că schimbarea va fi totală. ”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Citește mai mult pe ziardearad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ