Centrul orașului și-a primit haina de beculețe ce vestesc sărbătorile VIDEO

230

Cu câteva săptămâni în urmă nu părea că va mai veni iarna în acest an. Toamna lungă și frumoasă dădea semne că va ține la nesfârșit. Iar iată că finalul de noiembrie vine cu este firesc vreme rece, mohorâtă însoțită de ceață și aer londonez a venit. Dar tpoate aste prevestesc și apropierea sărbătorilor. Cum vor fi anul ăsta e greu de spus. Acum nu se mai poate face o estimare nici pe două zile în avans darămite pe o lună înainte.

Pentru a mai îndulci cât de cât final acestui an nereușit administrația locală a venit din nou cu câteva accesorii ale iernii ce poate veni în orice moment. Pornirea oficială a iluminatului de sărbători era în anii trecuți un moment aparte rezervat zile naționale. Era totul încârcat de un fast cam apropiat de cabotinism dar bucura mulțime de copii și bunici veniți la eveniment.


De data aceasta startul a fost oarecum devansat cu câteva zile. Tocmai pentru a evita înbulzeala inerentă luminile au fost aprinse pur și simplu fără a face un moment anume din asta. Sau poate noul primar încă nu este rutinat în astfel de festivisme?

Un tur prin centru la ceasurie înserării arată noua față a urbei. Deși lipsesc cunoscutele tarabe din scânduri cu miros de colaci secuiești și vânzătorii de fulare și pufuleți piețele centrale arată destul de binișor. E un aer de sărbătoare mai reținută și mai solemnă. Nici, deja binecunoscuta (unii cârcotași ar spune că plicticoasa) cupolă de luminițe „de la porumbei”, nu mai este la locul ei.

Strada Alba Iulia este la fel de plină ca în orice an și orice anotimp. Nimeni și nimic nu poate alunga plimbăreții. Fie ploaie sau vânt ei vor să vadă și să fie văzuți!

Piața Libertății arată mai bine seara în miile de luminițe decorative ce pun în valoare clădirile ce încep să fie renovate. Cele încă nerenovate măcar nu își arată atât de evident fațadele scofâlcite.

Chiar și stejarii încărcați de simboluri istorice din fața Comenduirii Garnizoanei și primit cu generozitate ghirlandele de beculețe. Deși mai potrivit era un toaletaj făcut profesional de cineva priceput ce poate mai salvează ceva din arborii atacați de dăunători. Chiar și crengile uscate au primit în loc de fierăstrău beteală de leduri.

 

Video aici: https://www.facebook.com/banatulazi/videos/798664127656878 

LĂSAȚI UN MESAJ