Centrele de adăpost din Timișoara au suplimentat locurile cu zeci de saltele pentru oamenii străzii-VIDEO

844

Temperaturile foarte scăzute din ultimele zile au pus în alertă reprezentanții centrelor de ajutor social. Aceștia au fost nevoiți să suplimenteze numărul de saltele, pături și perne pentru oamenii străzii. În acest moment centrele sunt pline până la refuz. Cu toate acestea, autoritățile timișene și conducerea centrelor asigură că oferă sprijinul necesar oamenilor străzii. Ei declară că nimeni nu va muri de frig și că indiferent de situație, oamenii vor primi adăpost.

Centrul Social de Urgență din Timișoara, de pe strada Telegrafului, a fost suplimentat cu încă 7 saltele. În acest moment centrul găzduiește 61 de oameni ai străzii, din maximul de 54 de locuri avute. Centrul a fost nevoit să mai deschidă o anexă pe strada Învățătorului, unde se află acum 51 de persoane. Al doilea centru are o capacitate de aproximativ 40 de persoane. Cu toate acestea nici un om al străzii nu este lăsat în frig. Reprezentanții celor două centre au făcut apel și către fundațiile Timișoara 89 și Caritas, în vederea suplimentării cu saltele pentru nevoiași.

Autoritățile roagă timișorenii să sune la 112 și să semnaleze orice persoană aflată în stradă, pentrua a i se oferi ajutor imediat. Prefectul județului, Mircea Băcală, a declarat că în Timiș nu s-a înregistrat nici un caz de deces în rândul oamenilor fără adăpost. Totodată, cei care vor să ajute pot dona lenjerii de pat, haine, pături, perne pentru adăposturile menționate. Hrana este asigurată de către Primăria Municipiului Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ