Celebrarea Anului Nou a fost amânată cu o zi în Coreea de Nord… din cauza vremii

94

În Coreea de Nord, spectacolul extravagant de Anul Nou pregătit pentru noaptea de Revelion s-a amânat cu o zi.

Autorităţile de la Phenian au luat această decizie de teamă că populaţia nu va putea vedea spectacolul pirotehnic din cauza ceţii.

Astfel, 2016 a fost anunţat oficial în Coreea de Nord, la televizor, prin mesajul unei prezentatoare . După acest anunţ au urmat cântece patriotice şi revoluţionare.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a participat joi la înmormântarea lui Kim Yang, ”dragul” său ”tovărăș pe care nimeni nu-l va putea înlocui vreodată”. Imaginile cu fața înlăcrimată a tiranului de la Phenian au făcut înconjurul lumii, în vreme ce agenția de presă oficială KCNA l-a descris pe liderul comunist răposat în cei mai elogioși termeni.

kim-ijong-un-inmormantare

„Nu a putut să-și mai stăpânească emoțiile. Și-a pus mâinile pe trupul rece al tovarășului revoluționar. I-a fost cel mai apropiat tovarăș și un partener revoluționar important”, a transmis KCNA, omagiindu-l îndelung pe importantul consilier al lui Kim Jong-un, decedat la începutul acestei săptămâni într-un accident de mașină. Kim Yang-gon avea 73 de ani, era secretar al Partidului Comunist și se ocupa de relațiile cu Coreea de Sud.

Îndimineaţa zilei de 1 ianuarie 2016, liderul comunist Kim Jong-un a rostit un discurs televizt în care a acuzat Coreea de Sud că nu este onestă şi că nu doreşte cu adevărat reunificarea. El a promis populaţiei că în 2016 va face tot ceea ce poate pentru a asigura reunificarea poporului coreean.

În 2015, spectacolul pirotehnic de Revelion a fost unul pe măsura ambiţiilor lui Kim Jong-un.

LĂSAȚI UN MESAJ