Cele mai poluate orașe din România. Unde se situează Timișoara, Arad și Oradea

300

22 de oraşe din România au fost incluse în raportul „Cele mai poluate oraşe din lume” realizat pe anul 2018, de platforma AirVisual, care colectează date în timp real.

Raportul include peste 3.000 de oraşe, iar rezultatele acestuia se bazează pe date calitative obţinute din surse de monitorizare publică, în timp real sau aproximativ timp real.

Iaşiul este cel mai poluat oraş din România, urmat de Cluj-Napoca, conform raportului disponibil pe AirVisual.

Pe locul trei se află oraşul Braşov, iar Capitala este pe locul patru.

Pe lista oraşelor cele mai poluate sunt incluse şi Ploiesti, Măgurele, Timişoara, Arad, Scheia şi Braniştea, dar şi oraşe precum Sibiu, Oradea, Satu Mare şi Constanţa.

Particulele în suspensie (PM10 şi PM2.5) sunt particule fine generate de industrie, trafic şi încălzirea locuinţelor. Multe oraşe din România depăşesc constant nivelul maxim acceptat de legislaţie.

64% din cele 3.000 de oraşe cuprinse în raport depăşesc cu mult indicele de poluare, recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Topul celor mai poluate oraşe din lume este ocupat de oraşe din China, India, Pakistan care au 100% poluare în atmosferă în anul 2018. Cel mai poluat oraş din lume este Gurugram (India).

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ