Cel mai mare siloz din România se deschide lângă Timişoara

470

Compania SIFI TM Agro, creată de SIF Banat-Crişana pentru investiţii în agricultură, inaugurează la Carani, lângă Timişoara, cel mai mare centru logistic destinat produselor agricole din România, în urma unui program de investiţii derulat în ultimii ani.

Silozul Carani, situat strategic într-una dintre cele mai importante zone agricole din ţară, foarte aproape de Timişoara, dar şi de Autostrada A1, îşi propune să devină cel mai mare centru logistic agricol din ţară, cu o capacitate de recepţie/livrare de 5.000 tone zilnic şi cu o capacitate totală de depozitare de 170.000 de tone.

Într-un an de zile, hub-ul logistic va deveni cel mai mare depozitar independent de cereale din România, cu un rulaj programat de peste 200.000 de tone, preconizează proprietarii.

„Avem capacitatea de a încărca o garnitură de tren completă în 24 de ore, indiferent de condiţiile atmosferice şi de a asigura manevra vagoanelor prin partida proprie. Astăzi, Siloz Carani este în plin proces de redefinire a rolului lui în piaţa de cereale din zona Banatului”, a declarat Dan Dolghin, directorul general al SIFI TM Agro.

Obiectivul investitorilor este de a transforma silozul din Carani într-un hub agrobusiness prin reunirea, în acelaşi spaţiu, a tuturor funcţiilor implicate în domeniul tradingului de cereale: producători, distribuitori, furnizori de materiale şi servicii logistice şi cumpărători de produse agricole.

Înfiinţată în urmă cu doi ani, SIFI TM Agro a beneficiat de o finanţare de 6 mil. euro pentru preluarea de active imobiliare în domeniul agricol.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ