Cel mai fermecător peron de gară din Europa se află în Banat… Video

1187

Cine nu a fredonat, măcar o dată, cunoscuta melodie ”vino iar în gara noastră mică”. Și cine și-ar fi închipuit că cel mai fermecător peron de gară e chiar pe meleagurile noastre. Iată că YouVisit.info confirmă că gara cu cu cel mai fermecător și romantic peron din Europa, se află în România, chiar în Banat.

Herculane 1

Mai precis, este vorba despre Gara din Băile Herculane, pe care n-ai cum s-o confunzi cu alta din țară, când aprește trenul în dreptul peronului cu iederă, unic în România, de care s-a îndrăgostit până și împărăteasa Elisabeta (Sisi), o vizitatoare fidelă a stațiunii de pe Cerna.

Clădirea gării, a fost construită la sfârșitul secolului XIX, într-un stil baroc austriac. Istoricii spun că modelul după care a fost construită este inspirat de o cabană de vânătoare a casei imperiale austro-ungare. Dacă pe vremea aceea Franz Iosef spunea despre Herculane că e cea mai frumoasă stațiune de pe continent, acum e totul e în paragină. Și stațiune și gara au nevoie de lucrări urgente de reparații capitale, ca să poată străluci ca altădată și să nu rămânem doar cu amintirile și nostalgia după alte vremuri.

LĂSAȚI UN MESAJ