Cel mai bun prieten al omului, aruncat la gunoi! Imagine revoltătoare într-un oraș din Timiș

717

Lugojul este un oraș plin de câini ai străzii și de pisici fără stăpan, care se înmulțesc necontrolat, în mare parte din cauza ignoranței oamenilor.

Campaniile de sterilizare sunt luate în serios doar de câțiva cetățeni, care și așa au acasă mai multe animale decât pot duce, în timp ce restul preferă să se lamenteze pe la colțuri. La fel ca primarul care spune că numărul animalelor fără stăpân a scăzut simțitor. Realitatea îl contrazice pe edilul șef, cel mai bun exemplu fiind imaginile surprinse la festivitățile prilejuite de Ziua Naționala, pe 1 decembrie, când doi maidanezi i se gudurau la picioare, atunci când nu lătrau la militari, la fanfară sau la preoții care oficiau slujba religioasă. Pe lângă aceasta, există și situații în care cadavrele animalelor sunt aruncate la gropile clandestine de gunoi de la marginea orașului. Daca autoritățile se prefac că stăpânesc fenomenul, iată că nici unii proprietari nu reușesc să fie mai atenți la asemenea aspecte, lucrul acesta fiind demonstrat și de câteva imagini cu un câine mort, care a fost așezat pur și simplu deasupra gunoiului din tomberon.

,,Am rămas fără cuvinte când am văzut acest câine aruncat la gunoi. Cum să arunci un biet animal la tomberon? Diferența e că unii dintre noi sunt oameni, iar alții sunt animale. Aceasta e o nesimțire din partea unor oameni fără suflet care în loc să îngroape bietul animal, au preferat să îl arunce pur și simplu la gunoi. Nesimțiților!”, a spus un cetățean.

Potrivit lugojeanului care a relatat incidentul pe pagina sa de Facebook, imaginile au fost surprinse miercuri, în fața unui imobil situat pe o stradă din apropierea pieței.

sursa: lugojonline.ro
foto: Facebook.com

LĂSAȚI UN MESAJ