Cei trei pompieri care au acordat primul ajutor pe stadionul din Timișoara, veniți din Lugoj, Oravița și Caransebeș…

3517

Cei trei bărbați care au intervenit pentru resuscitarea persoanei care a suferit un stop cardio-respirator în timpul meciului de fotbal disputat la Timișoara, pe stadionul Dan Păltinișanu, sunt paramedici în cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență BANAT al județului Timiș și SEMENIC al județului Caraș-Severin.

Este vorba despre plutonier major BĂLAN MIHAI DAN, din cadrul Detașamentului de Pompieri Lugoj, plutonier major OPREA VASILE ADRIAN, din cadrul Secției de Pompieri Oravița, și plutonier major BONA PETRU CLAUDIU, din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș, după cum informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat al județului Timiș.

Cei trei se aflau în tribuna stadionului, în timpul liber, când au aflat că unui alt bărbat din tribună i s-a făcut rău. Fără să ezite, au hotărât să acționeze și au transportat persoana pe marginea terenului, unde au făcut rapid o evaluare primară.
În urma evaluării primare, s-a constatat faptul că persoana, în vârstă de 65 de ani, a suferit un stop cardio-respirator, cei trei paramedici începând imediat executarea manevrelor de resuscitare, reușind în primă fază, după aproximativ 3 minute, stabilizarea victimei.
Manevrele de resuscitare au fost reluate după ce victima a intrat din nou în stop cardio-respirator, acestea fiind executate până la sosirea unui echipaj SMURD care a preluat victima pentru a fi transportată la cea mai apropiată unitate de primire urgențe.

LĂSAȚI UN MESAJ