Cei mai buni oncologi din ţară şi din străinătate ajung astăzi la Timişoara

37

Timp de patru zile, începând de astăzi, 30 iunie, şi până pe 3 iulie, sute de specialişti în oncologie, radioterapie, statistică medicală, hematologie şi imagistică vor dezbate la Timişoara teme legate de una dintre metodele revoluţionare de tratament din domeniul oncologic, şi anume imunoterapia cancerului.

În cadrul conferinţei, ajunsă la cea de-a V-a ediţie, vor fi abordate subiecte ce ţin de noutăţile terapeutice în diferitele localizări tumorale, de la cancerele de sân la cele urologice, digestive şi până la cele pulmonare sau ginecologice. Vor fi prezentate cazuri clinice, se va discuta despre cele mai noi tehnici de abordare a imunoterapiei, despre biomarkeri, dar şi despre mecanismele de rezistenţă la imunoterapie. De asemenea, vor fi prezentate tratamente inovative în domeniul imunoterapiei şi terapiei ţintite.

„Ca şi anul trecut, din cauza pandemiei, am fost nevoiţi să amânăm ceea ce noi am numit generic OncoHelp Winter School, pentru o perioada fără restricţii. Aşa am ajuns să organizăm această conferinţă internaţională într-o lună de vară. Partea bună este că am reuşit să aducem specialişti în oncologie din întreaga lume care să participe la cel mai important eveniment de acest fel din ţară. Imunoterapia şi terapia personalizată sunt considerate „śtratamentele vedet㔝 în lupta împotriva unei maladii care face peste 50 mii de victime în România, în fiecare an. Practic, cu ajutorul imunoterapiei, organismul este învăţat să lupte singur împotriva celulelor canceroase, să se apere de ele. Acest tratament îi arată sistemului imunitar al unui pacient oncologic cum să intervină pentru a contracara acţiunea agresivă a tumorilor maligne. Este un domeniu inovator în care în permanenţă apar noi şi noi informaţii, noi şi noi abordări medicale, noi medicamente şi tratamente. Iar majoritatea studiilor pe care le avem în derulare în Centrul de Oncologie OncoHelp au în vedere această imunoterapie, ceea ce le oferă pacienţilor oncologici care urmează un tratament în spitalul nostru o şansă în plus la viaţ㔝, spune prof dr. Şerban Negru – preşedinte Asociaţia OncoHelp.

Participarea la conferinţa OncoHelp Winter School este una de prestigiu. Personalităţi medicale din Germania, Austria, Statele Unite, Canada şi Italia vor susţine diferite lucrări şi vor prezenta cazuistică din domeniul imunoterapiei.

„Unul dintre rolurile asumate de Asociaţia OncoHelp este reprezentat de implicarea în educaţia medicală continuă a personalului medical, componenta didactică fiind ceea ce defineşte Spitalul OncoHelp ca unitate medicală universitară. Acordăm o mare atenţie activităţii de educare a viitorilor medici şi în mod special a viitorilor specialişti în oncologie. Sute de studenţi şi medici rezidenţi participă la cursuri şi seminarii organizate în cadrul Asociaţiei OncoHelp de colegii noştri implicaţi în activitatea didactică la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Pe lângă partea teoretică, medicii rezidenţi efectuează în cadrul spitalului şi stagiile de pregătire practică. Nivelul ştiinţific ridicat al subiectelor abordate în cadrul Conferinţei Imunoterapia Cancerului reprezintă principalul motiv pentru care CMR a creditat cu un număr mare de puncte EMC (educaţie medicală continuă)”, spune dr. Valeriu Boruga – manager Asociaţia OncoHelp.

LĂSAȚI UN MESAJ