Cei mai bogați români trăiesc în capitala unei provincii istorice! Nu au nevoie de credite de la bănci

515

Achiziția unei locuințe reprezintă cel mai mare efort financiar pe care aproape orice român îl face pe parcursul vieții. Anul trecut, aproape 80% dintre cumpărătorii de locuințe din acest oraș au venit cu banii economisiți la saltea.

Pe parcursul anului 2017, în Cluj-Napoca s-au vândut peste 8.700 de apartamente, terenuri şi case, scrie capital.ro. Peste 78% dintre aceste proprietăţi au fost cumpărate cu bani cash, se arată în analiza anuală realizată de compania de evaluare Veridio la cererea Primăriei Cluj-Napoca.

Toate apartamentele, casele şi terenurile vândute anul trecut în Cluj-Napoca au costat aproape 600 de mil. de euro. Cumpărătorii cu bani cash au venit cu peste 412 mil. euro, echivalentul unui procent de circa 70%, în timp ce clujenii care au ajuns la bancă au fost nevoiţi să împrumute doar 181 mil. euro.

Anul trecut, cele mai valoroase tranzacţii din Cluj-Napoca s-au încheiat pe Calea Mănăştur. Aici s-au cumpărat proprietăţi în valoare de 24,2 mil. euro. Pe strada Bună Ziua s-au vândut case, terenuri şi apartamente de 19,2 mil. euro în aceeaşi perioadă, iar pe strada Dorobanţilor cumpărătorii au lăsat aproape 15 mil. euro. Cele mai valoroase zece străzi din Cluj-Napoca au cumulat tranzacţii în valoare de 132,7 mil. euro, echivalentul a 22% din totalul tranzacţiilor din oraş.

LĂSAȚI UN MESAJ