Cei dornici de a începe o carieră militară sunt chemați să se alăture jandarmilor-video

339

Azi în mai multe locuri din oraș a putut fi văzută o caravană mai specială decât obișnuitele coloane de mașini. Un microbuz al Ministerului de Interne, frumos ornamentat cu imagini ale militarilor în diferite ținute, a zâmbit trecătorilor curioși, atât la Timișoara cât și în Reșița.
În jur erau jandarmi în binecunoscuta ținută albastră ce i-a făcut celebri dar și câțiva cu tinuta neagră, de intervenție și cu fețele mascate. Nu era nici un caz grav de tulburarea ordinii publice nici măcar un exercițiu de luptă menit să pregătescă militarii pentru o viitoare intervenție.
De fapt jandarmii au ieșit în mai multe locuri din oraș, ca piața Operei sau la centrul comercial Iulius Mall să-și caute colegi. Dacă cu un secol și jumătate în urmă se luau tinerii la oaste cu arcanul, după cum povestește Ion Creangă, acum sunt mijloace moderne de ai chema la școală. De asemenea, tot astăzi, o asemenea caravană a poposit și la Reșița.

caravana jandarmi (5)Misiunea de azi a avut scop de a arăta câte ceva din viață în uniformă și de a atrage tinerii pentru școala militară de jandarmi ce va avea o sesiune specială de admitere în luna ianuarie. În mod excepțional s-a luat acestă măsură de a scurta perioada de școlarizare la un an pentru pregătirea subofițerilor ce vor mai completa efectivele ceva mai rărite ale celor ce apără ordinea publică. Este o ocazie unică pentru tinerii ce au luat examenul de bacalaureat dar nu au reușit să se angajeze sau să urmeze o altă școală de a avea o meserie militară și un loc de muncă la stat. Curioși au fost destul de mulți. Rămâne de văzut câți din ei se vor califica pentru participare la probele de selecție.

Caravana inscripţionată cu mesajul „Atenție! Vom folosi forța… cuvintelor!”, are ca obiectiv promovarea ofertei educaţionale, precum şi recrutarea candidaţilor pentru cele două şcoli postliceale de subofițeri.

Pentru sesiunea ianuarie 2018, Jandarmeriei Române i-au fost repartizate următoarele locuri: la Școala Militară de Subofiţeri „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani-350 de locuri, din care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru minorităţi; Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni-350 de locuri, din care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru minorităţi.

caravana jandarmi (1)Două doamne în uniformă militară ce se ocupă cu Resursele Umane au arătat exact ce acte au nevoie și ce cereri trebuie completate. S-a vorbit despre despre condiţiile de participare, înscriere, concurs, perioada de şcolarizare, respectiv drepturile şi obligaţiile jandarmilor. Cererile-tip de înscriere se mai pot depune până la data limită de 05.12.2017, iar concursurile de admitere sunt organizate în perioada 13 – 21 ianuarie 2018.
De la Timișoara caravana a pornit și către Reșița urmând să caute și acolo tineri dornici de o meserie ce are de toate doar momentele de plictiseală îi lipsesc.

LĂSAȚI UN MESAJ