Cei asigurați sunt amânați pentru moment de companiile de asigurări

1029

După vijelia ce a zguduit județul nostru acum două zile au apărut situații ciudate în anumite locuri. În special în localitățile rurale din jurul orașului, oameni păgubiți semnalează unele aspecte încă neelucidate.

Cei ce au o poliță de asigurare pentru pagube reclamă faptul că au fost amânați și chemați să vină cu o adeverință de la autorități că într-adevăr a avut loc o calamitate.

Contactată pentru a elucida acestă problemă, doamna prefect Eva Andreaș a declarat că nu a primit încă astfel de cereri de adeverință dar specialiștii ISU au trimis și vor continua să trimită la comune toată gama de instrucțiuni cu ce au de făcut cei ce au suferit pagube.

Locotenent-colonelul Lucian Mihoc, comandantul ISU Banat, crede că este doar un tertip al companiilor de asigurări pentru a mai trage de timp. Dar, dacă chiar e nevoie de astfel de adeverințe, vor ajuta pe toată lumea cu orice acte e nevoie pentru urgentarea demersurilor pentru despăgubire.

Nici primarul Nicolae Robu nu știe să fie nevoie de astfel de acte ce să dovedească că a avut loc o nenorocire. Însă sfătuiește pe toți cei ce au o poliță de asigurare să citească atent toate clauzele contractului. Acestea de obicei sunt foarte stufoase, ce speculează multe chichițe legislative. În unele cazuri există polițe pentru cazuri de incendii, inundații și alunecări de teren. Iar în cazul de acum nu este vorba de nici una din aceste nenorociri, ci una de cu totul altă factură.

În zilele ce urmează se vor elucida și unele aspecte de acest fel și cei ce au pagube vor începe să-și repare cele distruse.

2 COMENTARII

  1. da,compania de asigurari a solicitat o adeverinta de la meteorologie,care sa adevereasca ca a fost furtuna si ,ghici ce, am primit-o dar a costat 70 de lei.Am dovada ,chitanta de la metorologie.Cum recuperez acesti bani?

LĂSAȚI UN MESAJ