0.1 C
Timișoara
duminică 3 decembrie 2023

Cea mai veche clădire din oraș ar putea fi, după 20 de ani de la debutul lucrărilor, restaurată complet!

Primăria Timișoara anunță că a emis autorizaţia de construire pentru restaurarea Castelului Huniade din oraş.

Castelul Huniade a intrat în lucrări de consolidare în anul 2006. Pe parcursul lucrărilor, constructorul a descoperit multe alte probleme majore de infrastructură.

“Am semnat autorizaţia de construire pentru restaurarea Castelului Huniade, clădire simbol a Timişoarei. Este un proiect extrem de întârziat, o promisiune care nu se mai finalizează de 16 ani, când s-a închis pentru renovări şi apoi nu s-a mai deschis. Noi avem deja conceptul câştigător pentru amenajarea Pieţei Victoriei, iar Castelul este un punct central în proiect. Îmi doresc ca cele două investiţii să se completeze şi să pună în valoare potenţialul zonei centrale a Timişoarei spune primarul Dominic Fritz.

Castelul Huniade este administrat de Consiliul Judeţean Timiş. Președintele instituției, Alin Nica, spune că pentru prima dată pentru prima dată s-a reușit atragerea de fonduri din trei surse de finanțare.

“Pot garanta că pe măsură ce vor fi finalizate zone ale Castelului, acestea vor fi deschise publicului. Avem proiectul tehnic pe ultima sută de metri, pe întreg obiectivul, avem finanţare, vom suplimenta şi cu surse din bugetul judeţului şi ne propunem să îl transformăm într-un principal punct de atracţie al Timişoarei”, a declarat Alin Nica.

Liderul administraţiei judeţene a explicat că lucrările la acest obiectiv se vor corela cu cele ale Municipalităţii pentru punerea în valoare a Castelului.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro

Alte subiecte :

Citește și :