Cea mai mare pictură murală din România se află la Timișoara FOTO

417

La Timişoara a fost creată cea mai mare pictură murală din România. Aceasta a fost realizată în cadrul proiectului „Memoriile Cetăţii” al Asociaţiei Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Pictura are 500 mp şi a fost creată de patru artişti pe faţada unui siloz de cereale de pe malul Begăi.

Ea cuprinde trei portrete în stiluri diferite, reprezentând trecutul, prezentul şi viitorul şi simbolizează diversitatea şi libertatea de exprimare de care avem parte astăzi, la 30 de ani de la Revoluţia din 1989. Pentru realizarea picturii murale au fost folosite două nacele de mari dimensiuni, pentru a se ajunge la înalţimea de 28 metri. În cadrul proiectului Memoriile Cetăţii, 20 de artişti intervin în spaţiile publice pentru a marca 30 de ani de la revoluţia de la Timişoara.

Aceştia au pictat şase pereţi ai unor cladiri şi o fântâna publica din şapte cartiere, în Parcul Dacia, Parcul Bucovina, Calea Martirilor, Blaşcovici, Liceul de Arte, Liceul Auto, şi în fostul port al oraşului Timişoara de pe malul Begăi.

LĂSAȚI UN MESAJ