Ce spune șeful Poliției Române în plină anchetă. Cine sunt principalii responsabili pentru felul în care s-a terminat acțiunea

103

Ancheta din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș continuă. Șeful Poliției Române a vorbit, miercuri, despre cum ar fi trebuit pregătită misiunea de arestare a urmăritului general.

Asta după ce a ieșit la iveală că, deși Marcel Lepa era periculos și înarmat, polițistul care a mers să îl rețină a plecat în misiune fără vestă antiglonț. Astfel, misiunea defectuoasă a dus la decesul polițistului Cristian Amariei. Buda a explicat şi modul în care se pregătesc echipajele pentru a captura persoanele urmărite general.

„Avem o anchetă în curs la IPJ Timiș. Se va finaliza și voi veni cu toate detaliile. Noi zilnic avem în jur de 17, 18 până la 20 de urmăriți general, care sunt reținuți. De la începutul anului până în prezent au fost reținuți 3800 de urmăriți general. La fiecare acțiune, planul se face în funcție de profilul urmăritului. Asta trebuiau să facă și colegii mei. Să studieze profilul urmăritului și să stabilească locația. Ei trebuiau să fie pregătiți. Dar, repet, toate detaliile vi le dau la finalizarea anchetei”, a declarat, chestorul Ion Buda, șeful Poliției Române.

Polițistul decedat, duminică după-amiaza, la Izvin, va fi înmormântat mâine. Ion Buda a spus că va participa și el la funeralii. După înmormântare, șeful IGPR spune că va da toate detaliile anchetei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ