Ce spune Robu despre audierea lui ca martor la DNA-VIDEO

604

Primarul Nicolae Robu a fost chemat, miercuri, la DNA. Într-o postare pe contul său de socializare, edilul explică situația.

În data de 04.05.2016, am fost audiat ca martor de DNA, într-un dosar privind încheierea de către Primăria Timișoara, în 2013, a unui contract pentru servicii de telefonie mobilă cu operatorul Vodafone.

Vreau din start să mă delimitez de cei ce acuză DNA și celelalte instituții ale statului atunci când sunt chemați să dea declarații. Trebuie să înțelegem o dată, ca cetățeni ai unui stat de drept –și eu nu cred că are cineva temei să considere România de astăzi drept altceva!-, indiferent de poziția pe care o ocupăm, că este un lucru firesc ca atunci când există sesizări de ilegalitate, instituțiile abilitate să facă investigațiile de rigoare pentru a ajunge la clarificarea lucrurilor.

Ce am declarat eu nu reprezintă nimic spectaculos, și anume: am arătat că inițiativa și demersurile de contractare a unui operator de telefonie mobilă în speță au aparținut domnului viceprimar Traian Stoia, care a colaborat cu persoanele din Primărie cu atribuții de serviciu pe linia respectivă. Eu nu m-am implicat de niciun fel în ceea ce s-a întâmplat nici pentru demararea procedurii și nici pe parcursul ei, decât cu semnăturile strict procedurale pe documentele aferente, semnături date după ce domnul viceprimar, la întrebările puse de mine privind legalitatea și beneficitatea, mi-a garantat că se respectă legea 100% și că se fac economii de peste 1 milion de lei la bugetul local. În privința legalității, aveam, în plus, garanția asigurării ei dată de semnăturile directoarei Direcției Economice și reprezentantei Serviciului Juridic.

N-am știre despre niciun interes personal sau terț al cuiva legat de respectivul contract și nici despre vreo cât de mică ilegalitate. Dacă, cumva, așa ceva există, urez succes instituțiilor abilitate în a-i descoperi pe vinovați, dovedi și pedepsi. În ceea ce mă privește, sunt curat 100%, ca în absolut tot ce fac!, a precizat primarul Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ