Ce spune fostul ministru al Comunicaţiilor despre interceptările SRI-VIDEO

488

Există o hotărâre a CSAT prin care SRI este abilitat ca și autoritate națională de interceptare. Declaraţia a fost făcută de către fostul ministru pentru Societatea Informațională, Sorin Grindeanu de la PSD, care a făcut parte și din Comisia de control a SRI din Parlamentul României.

”Deciziile CCR sunt obligatorii, indiferent despre ce se discută, indiferent că ne-au plăcut sau nu în toate spețele. Există, cred că din 2007, o hotărâre a CSAT prin care SRI este abilitat ca și autoritate națională de interceptare. Sper să se găsească o soluție legală care să respecte inclusiv hotărârile CCR și Constituția României, astfel încât anumite dosare în lucru care înțeleg că sunt vulnerabilizate, să nu aibe de suferit din prisma acestei decizii”, a declarat deputatul Sorin Grindeanu, preşedinte al PSD Timiş.

Fostul ministru a mai spus, de asemenea, că lupta anticorupție trebuie să își găsească ”o componentă legală” pentru dosarele în curs.

”Decizia CCR este obligatorie și trebuie respectată. Însă tot ce înseamnă lupta anticorupție trebuie să își găsească, pentru dosarele în curs, o componentă legală. Sper ca vineri CSAT să ia o hotărâre care să țină cont de aceste componente”, a mai spus Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ