Ce spune Dominic Fritz despre conflictul USR PLUS-PNL

59

Noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, vorbit, în cadrul interviurilor Hotnews despre motivele conflictului între USR-PLUS și PNL, care nu reușesc să formeze o majoritate nici la Consiliul Local, nici la Consiliul Județean.

Fritz a ținut să sublinieze că situația nu este una tensionată, ci s-a ajuns doar într-un „impas nefericit care e frustrant”: „Nu este un scandal, este un impas nefericit care mă frustrrează. Am avut o experiență nu neapărat încântătoare cu negocierile cu PNL. Niciun partid nu are majoritate nici în Consiliul Județean, nici în Consiliul Local, așa că din start era clar că ne trebuie o majoritate stabilă, dar, din păcate, pentru Consiliul Județean PNL ezită, s-au tot răzgândit.

Nu vor să închidă acest parteneriat la județ. Am citit că au o înțelegere informală cu Pro România ca să așteapte până după alegeri și să facă un parteneriat cu ei. Tocmai de aceea am spus să votăm măcar viceprimarul USR-PLUS. Al doilea loc de viceprimar rămâne liber până când PNL se decide dacă vrea o majoritate cu noi și la CJ

Nu înțeleg de ce de săptămâni întregi PNL tot trage de timp și se răzgândește. Să spună pe față că nu vor și au alte opțiuni. Nu am avut și nu am nicio înțelegere cu PSD, dincolo de apelul de a vota pentru viceprimar”, a spus Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ