Ce solicită cei din industria ospitalității guvernului și administrației locale timișorene

  56

  HORECA are mai multe solicitări atât pentru autoritățile locale din Timișoara cât și pentru Guvern. Industria ospitalității a fost cea mai afectată de panddemie, iar carantina în orașul de pe Bega i-a făcut pe mulți patroni să tragă obloanele și să trimită din nou angajații în șomaj tehnic.

  În anul 2020, activitatea în interior a fost suspendată pentru agenții economici din 14 martie, ceea ce a generat diminuări de peste 50% a încasărilor, raportat la anul anterior. Iată ce solicită reprezentanții HORECA autorităților locale:

  Reducerea cu cel puțin 50% a impozitelor pe clădiri pentru anul 2021; reducerea cu cel puțin 50% a tuturor taxelor și impozitelor locale pentru anul 2021; anularea tuturor taxelor și impozitelor pe perioada restricționării activității și a carantinării: taxă pe domeniul public, taxă pentru Autorizație de funcționare, toate celelalte taxe, aferente acestei perioade în care industria noastră a fost restricționată și carantinată.

  Reprezentanții HORECA au trimis o listă de solicitări și către Guvern. Ei cer ”deconectarea acestui domeniu de rata incidență de 3 la mie, întrucât nu există studii concrete care să demonstreze vreo legătură între funcționarea restaurantelor (în interior sau exterior) și creșterea cazurilor de îmbolnăvire, majoritatea îmbolnăvirilor fiind generate de mediul profesional sau familial.”

  Printre solicitări se numără și alocarea unei sume reale, de minim 2,5 miliarde lei, asfel încât toți antreprenorii să își primească despăgubirea pentru restricționarea afacerilor în 2020, iar plata să se facă în 2021, chiar și în tranșe trimestriale, nicidecum în 2022.

  LĂSAȚI UN MESAJ