Ce se întâmplă cu tarifele pentru parcare, în 2019, la Timișoara

179

Șoferii din Timișoara vor plăti, anul viitor, aceleași tarife pentru parcare. Asta dacă și Consiliul Local Timișoara este de acord cu propunerea Societății de Drumuri Municipale care administrează parcările din oraș.

Vestea bună este însă umbrită de lipsa locurilor de parcare care încă persistă în oraș.

”SC Drumuri Municipale Timișoara SA solicită promovarea unui proiect de hotărâre prin care să fie aprobate tarifele de parcare valabile pentru anul 2019, conform anexei depuse, în sensul menținerii acelorași tarife ca și în anii precedenți. Arătăm că societatea Drumuri Municipale Timişoara, care a încorporat prin absorbţie societatea Administrarea Domeniului Public SA, administrează sistemul Timpark de gestionare a parcărilor din municipiu. Aceasta a realizat mai multe investiţii (locuri de parcare) din fondurile obţinute din exploatarea sistemului Timpark în zonele date în concesiune”, aflăm din proiectul de hotărâre care va ajunge pe masa aleșilor locali, luni, la o ședință de plen.

Câte locuri de parcare noi au apărut în oraș în ultimii ani? Nu prea multe. Potrivit raportului SDM pe anul trecut (singurul document oficial unde apar investițiile), în anul 2017, din taxele pentru parcare au fost încasaţi 7.660.438 de lei. Însă au fost realizate doar 641 de noi locuri de staționare! Iar situaţia de-a dreptul ironică la adresa timişorenilor este că doar 27% din locurile de parcare amenajate în 2017 sunt făcute din fondurile proprii ale societăţii de drumuri. Mai exact, doat 178. Costul acestora este de doar 836.099 de lei.

Propunere_Tarife

LĂSAȚI UN MESAJ