Ce se întâmplă cu școlile, dacă epidemia de Covid revine în forță. Anunțul de ultimă oră al ministrului sănătății

151

În ultima perioadă, numărul cazurile noi de infectări cu Covid-19 au explodat. Astfel, autoritățile au transmis ce măsuri trebuie respectate, pentru a evita impunerea restricțiilor. Recent, Alexandru Rafila a explicat și ce se va întâmpla cu școlile din luna septembrie. Ministrul Sănătății a spus dacă se închid sau nu.

Așadar, ministrul Sănătății a transmis că în România nu se vor mai impune restricții din cauza COVID-19, dar vor exista recomandări de protecție. Alexandru Rafila a transmis că principala măsură este masca de protecție. Ministrul a declarat că este dificil de purtat vara, însă aceasta este soluția.

„Nu vor fi restricții, dar vor fi aceleași recomandări pe care insistăm și eu sunt bucuros să constat în viața de zi cu zi că sunt multe locuri închise, multe spații închise, chiar și mijloace de transport în comun, am văzut chiar și în piețe mai aglomerate, persoane care poartă masca și o poartă corect.
Asta este soluția, chiar dacă e mai dificil, e vară, e greu de purtat masca, dar cred că dacă insistăm și oamenii înțeleg că este într-adevăr pentru protecția proprie sau a comunității, a colectivității în care trăiesc, cred că va exista o mult mai mare aderență la utilizarea măștii, decât la impunerea utilizării măștii într-un moment în care nervii sunt destul de întinși și în care gradul de acceptabilitate cred că este, a unei măsuri care pare coercitivă, cred că este destul de redus”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

Oficialul a precizat că școlile nu vor mai fi închise, dar va fi monitorizat gradul de ocupare a paturilor din spitale, iar un lockdown nu mai este posibil.
„Vor fi deschise școlile și ceea ce monitorizăm îndeaproape este gradul de ocupare a paturilor de spital, care la un anumit procent, noi am propus 75 la sută, poate să ducă la închiderea pentru o perioadă extrem de limitată, până scade acest grad de ocupare. Numărul de infecții nu mai este un indicator”, a mai adîugat Rafila.