Ce se întâmplă cu mărirea alocațiilor? Părinții așteaptă răspunsuri din partea Guvernului Orban

136

Dublarea alocațiilor copiilor o să mai dureze. Cât timp? Încă nu se știe. Cert este că Guvernul PNL se menține pe poziții și nu va face o schimbarea în această privință prea curând, în 2020.

Majorarea pe care o dorește PSD-ul este, însă, imposibilă la acest moment. „Noi nu putem accepta felul acesta de legiferare al creșterii alocațiilor. Avem patru variante posibile: fie atacarea la CCR, fie prorogarea termenului de intrare în vigoare, fie o reglementare care să prevadă, totuși, o creștere rațională a alocațiilor de copii, care repet, de la 1 ianuarie au crescut, tot în baza proiectului depus de PNL, fie mai avem o variantă, care ar cuprinde procedura de angajare a răspunderii”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

„Mai mult, potrivit unui alt proiect de lege adoptat tot la propunerea PNL, alocațiile cresc anual, pentru a recupera puterea de cumpărare a alocației, care se pierde în urma inflației. Deci, practic, alocațiile de la 1 ianuarie cresc cu 3,8%. Să vii acum, tot în 2019, și să impui o nouă dublare a alocațiilor pentru copii, arată o lipsă de responsabilitate categorică din partea PSD”, a subliniat Ludovic Orban. „Aici sunt un om cinstit și am spus-o încă din prima: PNL a introdus un amendament la Legea bugetului de stat, în martie 2019, prin care aproape s-au dublat alocațiile. De ce am făcut lucru ăsta? Pentru că pentru o perioadă de patru ani de zile, PSD nu a crescut deloc alocația”.

Părinții sunt revoltați. Aceștia au atacat dur noile schimbări aprobate de guvern și au spus: ”Este inacceptabil ca statul să gasească bani pentru pensiile speciale, numai pentru copiii noştri nu”.

LĂSAȚI UN MESAJ