Ce se întâmplă cu impozitarea medicilor ! Masură de ultimă oră a Guvernului

333

Noi măsuri pentru cadrele medicale din România! Medicii vor fi scutiţi de impozitul pe venit, indiferent dacă obţin venituri din salarii sau activităţi independente, prevede un proiect de ordonanţă al Ministerului Finanţelor Publice.

La articolul 60 din Codul Fiscal, unde sunt trecuţi contribuabilii scutiţi de la plata impozitului pe venit se adaugă un nou punct, cu următorul cuprins:

„Persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor precum şi din activităţi independente din exercitarea profesiei de medic, potrivit Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi ministrului finanţelor publice”.

Măsura, ca aproape toate modificările din proiectul de ordonanţă, urmează să între în vigoare de la 1 ianuarie.

Impozitul pe venit este la acest moment  16% şi urmează să fie redus, tot de la 1 ianuarie, la o cota de 10%, potrivit coaliţiei de guvernare.

sursă: stiripesurse.ro

1 COMENTARIU

  1. Nu impresioneaza pe nimeni acest 10% impozit care nu se va retine ,SALARIILE sunt jenant de mici,daca salariile nu cresc corespunzator,hemoragia de cadre medicale nu va fi stopata

LĂSAȚI UN MESAJ