Ce se întâmplă cu furnizarea agentului termic până la sfârșitul iernii. Robu: „O scoatem la capăt”

174

Timişorenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare pot sta liniştiţi. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, dă asigurări că nu vor fi probleme cu furnizarea agentului termic până la sfârşitul iernii. Colterm, societatea din subordinea Primăriei, avea restanţe de plată către furnizorii de gaz şi cărbune, datorii ce acum, spune Robu, sunt achitate.

„O scoatem la capăt chiar dacă ne-a fost foarte greu. Vom reuşi să plătim obligaţiile pe care le avem către furnizori astfel încât să ieşim bine din iarnă”, a declarat Robu.

Din cauza plăţilor obligatorii pentru gaz şi cărbune, edilul şef a ales în decembrie să întârzie plata salariilor angajaţiilor societăţii de tranpsort public. Vatmanii, şoferii şi personalul din administraţie nu au primit lefurile în decembrie şi ianuarie. Acum că plăţile sunt ca şi făcute şi pentru Colterm, dar şi pentru angajaţii STPT, rămân de achitat datoriile istorice ale regiei de termoficare.

„Tot ce am avut facturat de la RATT (n.r. STPT) şi Colterm am dat drmul la plată şi se va plăti luni. Noi avem probleme cu datoriile istorice, sunt 110 – 120 de milioane de lei. Dar e mult şi aşa în lei. Ne-am bucura dacă s-ar acorda sprijin şi de la bugetul centralizat al statului şi pentru noi cum s-a întâmplat cu alte oraşe. Am cerut 34 de milioane de lei compensarea pierderilor induse”, spune primarul Timişoarei.

Nici regia de transport nu a scăpat de restanţele istorice. Şi aici mai sunt de achitat aproximativ 50 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ