25.1 C
Timișoara
joi 12 iunie 2025

Ce se întâmplă cu Colterm în următorul an 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunța acum câțiva ani că activitatea de transport și distribuție a energiei termice va fi preluată de o nouă societate înființată de municipalitate, în ideea de a nu mai plăti către Colterm pierderile tehnologice induse, din cauza conductelor ruginite. Colterm urma să rămână doar cu producția energiei termice. Însă, de atunci, nu s-a schimbat nimic, iar pentru încă un an, cel puțin, nici nu se va schimba. Cum nimeni altcineva nu are capacitatea să distribuie agentul termic, cei de la Colterm se vor ocupa în continuare de ceea ce fac de ani buni.

Marți, consilierii locali au aprobat o a treia prelungire a acordului ce urma să expire. Decizia prelungirii are, în mare parte, legătură cu interzicerea angajării de personal nou în sectorul public, iar chiar dacă s-ar fi produs o mutare a personalului care se ocupa de această parte a termoficării, de la Colterm la Primăria Timișoara, aceasta nu ar fi fost legală. Oricum, se pare că nici cei de la Colterm nu prea doreau să renunțe la oameni.

Proiectul de prelungire a acordului a fost aprobat de CL Timişoara, urmând să fie valabil până în august anul viitor, dar aceasta nu fără discuții de zeci de minute în plen, între doi dintre cei mai înverșunați adversari de plen, Roxana Iliescu și Ruben Lațcău. Fiecare a avut argumente și contraargumente, cu cuvinte care mai de care mai puțin amicale.

Dacă Roxana Iliescu cerea ca acordul să fie făcut pe o durată mai mare, special pentru a putea Colterm să își facă o strategie pe termen mai lung, de cealaltă parte viceprimarul Lațcău a insistat că, de fapt, prin această mișcare face un favor societății aflate în insolvență, care, astfel, ar scăpa de o activitate care îi produce pierderi.

Argumentul a fost respins de Iliescu, care a spus că pierderile apar pentru că, de fapt, rețeaua care le produce e a primăriei, iar Colterm lucrează cu ce i s-a pus la dispoziție. Ruben Lațcău s-a opus, și astfel disputa, fără legătură directă cu proiectul a durat minute bune. Până la urmă s-a votat și proiectul a trecut rapid la votul consilierilor locali.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Număr de locuri în creștere pentru admiterea la Universitatea Politehnica Timișoara

Pentru anul de învățământ 2025-2026, Ministerul Educației și Cercetării a alocat Universității Politehnica Timișoara 2300 de locuri bugetate la ciclul de licență, în creștere...

SIGMA – o moștenire educațională în mișcare. Două evenimente dedicate influenței grupului SIGMA, în contextul aniversării a 35 de ani de la reînființarea Facultății...

Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara (UVT), în parteneriat cu Fundația Art Encounters și Galeria Jecza, organizează două evenimente...

Citește și :