Ce se întâmplă cu caldura din apartamentele timișorenilor. Anunțul de ultimă oră de la Colterm

146

Timișorenii nu vor rămâne fără apă caldă și căldură, dau asigurări reprezentanții companiei de termoficare Colterm și cei ai Primăriei Timișoara.

Potrivit directorului general al Colterm, Emil Șerpe, problema cărbunelui a fost rezolvată, iar pentru gaz se duc discuții cu E.ON. Directorul Colterm susține că, din experiență, poate spune că se va ajunge la o înțelegere cu E.ON.

“Ne vine cărbune de la toți furnizorii inclusiv pe cale ferată. Cu E.ON suntem în continuare în discuții pentru încheierea contractului pe termen mediu și lung. Situații de genul acesta să știți că sunt frecvente doar că dumneavoastră nu aflați pentru că nici până acum nu s-a întâmplat să se întrerupă furnizarea de agent termic. Dar situații de genul acesta sunt frecvente la noi în perioada de iarnă. Ne confruntăm de câțiva ani buni. Până acum făceai contractul, aveai produsele, le plăteai în termen. În momentul de față, în situația economică din țara noastră, se pune problema că mai bine nu facturez decât să știu că nu încasez. Eu sunt convins că se va rezolva și de data aceasta situația”, spune Emil Șerpe.

La rândul sau, viceprimarul Ruben Lațcău, a declarat că sub o formă sau alta, se va semna un contract cu E.ON Gaz.

“Problema centrală o reprezintă datoriile mari pe care le-a acumulat Colterm de-a lungul timpului. Noi am început să avem discuții cu furnizori de cărbune dar și cu cei de la E.ON pentru a ajunge la înțelegere pe termen mai lung. Indiferent de cum evoluează discuțiile, un nou contract se va semna cu cei de la E.ON pentru a asigura furnizarea de gaz. Discuția este de ce tip contract semnăm, pe ce durată, cu plata în avans, cu plata la termen sau într-o combinație de cele două tipuri de plăți. (Reporter: Deci nu se pune problema să rămână timișorenii fără apă caldă și căldură?) În acest moment, într-adevăr, nu se pune problema dar vulnerabilitatea asta există și este constantă. Orașul trăiește în forma aceasta de trei ani de zile. Aceste lucruri au fost comunicate public, dar a fost așa în fiecare iarnă”, spune Ruben Lațcău.

Reamintim, primarul Dominic Fritz a cerut sprijin financiar din partea Guvernului pentru a ajuta Colterm să iasă din iarnă. Dominic Fritz a declarat că e ultima iarnă în care Colterm mai poate funcționa în varianta actuală.

Sursa: www.radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ