Ce pedeapsă a primit o tânără violentă în raport cu anchetatorii? Vezi decizia instanței!

585

Tânăra din lumea interlopă care a agresat o procuroare, în luna iulie, în timpul unei şedinţe de judecată la Judecătoria Timişoara, a fost condamnată la 1 an şi şase luni de închisoare, cu executare, şi plata sumei de 3.000 de euro cu titlul de daune morale.

De asemenea, instanţa a decis prelevarea de probe biologice de la condamnată, Nuţu Maria Mirabela, 28 de ani, din Timişoara, pentru introducerea profilului genetic în sistemul naţional de date. În condiţiile în care niciuna dintre părţi nu a fost mulţumită de soluţie, atât inculpata, cât şi parchetul local au atacat sentinţa la Curtea de Apel.

În actul de trimitere în judecată se arată că, în data de 17.07.2016, ora 12, “persoana vătămată Loredana Macrea, având calitatea de procuror şi aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, la sediul Judecătoriei Timişoara, la camera 278, unde se afla pentru a susţine în faţa instanţei propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, în dosarul penal nr. 5897/P/2016, ar fi fost lovită cu ambele mâini, ce erau încatuşate, în zona feţei de către inculpata Nuţu Maria Mirabela, cercetată în stare de reţinere, în dosarul penal menţionat, după dispunerea arestării preventive faţă de aceasta pentru o perioadă de 30 de zile şi dupa înmânarea unui exemplar al mandatului de arestare preventivă”.

În aceleaşi împrejurări, inculpata i-ar fi adresat persoanei vătămate ameninţări cu privire la exercitarea unor acte de violenţă după ce va fi eliberată. Urmare a agresiunii, persoana vătămată a suferit leziuni corporale ce au necesitat pentru vindecare un număr de 3 zile de îngrijiri medicale.

Să mai spunem că, în data de 11 noiembrie, Nuţu Maria Mirabela a fost condamnată la 3 ani de închisoare în dosarul de tâlhărie care, în momentul arestării preventive, a prilejuit agresarea procuroarei. De asemenea, inculpata a fost obligată şi la plata a 4.000 de lei cu titlu de daune morale.

LĂSAȚI UN MESAJ