Ce măsuri au luat autorităţile înainte de mitingul românilor din Diaspora în vămile românești

544

Ministerele de Interne şi Finanţe au emis un ordin comun privind verificări de amploare la granițele României, prin instituirea unor filtre suplimentare.

„Se instituie un mecanism suplimentar de verificare a transporturilor de mărfuri atât la frontiera externă, granițele cu Ucraina, Serbia și Republica Moldova și porturile de la Marea Neagră, cât și la cea internă a Uniunii Europene, frontiera României cu Ungaria și Bulgaria”, se arată într-un comunicat al MAI.

Primul filtru al verificărilor va fi, ca și până în prezent, în punctele de trecere a frontierei, unde efectuează verificări reprezentanţii Direcţiei Generale a Vămilor şi reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. Cel de al doilea filtru va fi amplasat în apropierea punctelor de trecere a frontierei sau pe şosele din întreaga ţară. Aici vor acţiona reprezentanţii Direcţiei Generale a Vămilor, Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi ai Poliţiei Române.

Principalul scop al supracontrolului îl reprezintă prevenirea şi combaterea faptelor specifice evaziunii fiscale, contrabandei şi fraudelor vamale.

Pentru că măsura autorităţilor vine în condiţiile în care zeci de mii de români din străinătate şi-au anunţat intenţia de veni în ţară pentru a participa la un miting antiguvernamental, pe 10 august, există voci care afirmă că, de fapt, acţiunea i-ar viza şi pe aceştia.

Citește mai multe pe newsar.ro

LĂSAȚI UN MESAJ