0.1 C
Timișoara
joi 22 februarie 2024

Ce li s-a întâmplat turiștilor români ajunși la granița cu Grecia

Începând de luni, 15 iunie, Grecia a redeschis oficial sezonul turistic pentru cetățenii străini, mai devreme decât estima premierul Mitsotakis la începutul lunii mai. Primii turiștii români care au tranzitat teritoriul elen, după redeschiderea granițelor, s-au lovit mai multe probleme, în ultimele zile.

Ce au constatat turiștii români la granița cu Grecia

În ultimele două luni, Guvernul de la Atena a susținut în cadrul blocului comunitar al UE necesitatea redeschiderii granițelor pentru veni în sprijinul operatorilor din turism. Kyriakos Mitsotakis, premierul grec a declarat că Grecia va accepta turiști, însă doar sub „protocoale speciale”, care vor implica, cel mai probabil o testare a persoanelor înainte ca acestea să intre în țară, convenită la nivelul UE.

„Am așteptat trei ore în vamă, nu a fost așa de rău. Era într-adevăr aglomerat, dar un minut maximum de mașină a durat. Nu au mai controlat absolut nimic, decât buletinele și atât, nu ne-au luat temperatura, absolut nimic. Majoritatea mașinilor erau din România, zic că undeva la 80-90%”, a povestit un român la Digi24.

Alin Burcea, CEO al turoperatorului Paralela 45 spune că în perioada 15 iunie-15 iulie sunt în jur de 400 de persoane care pleacă cu mașina proprie din România, având ca destinație nordul Greciei.

Autoritățile elene au renunțat la acel „pașaport de sănătate” care să ateste dacă un turist care intră pe teritoriul elen nu este infectat cu virusul SARS-CoV-2. Ministerul Turismului a publicat însă o serie de reguli stricte referitoare la modul în care vor funcționa hotelurile, restaurantele și terasele, de la numărul maxim de clienți / suprafață la regulile de igienă ce trebuie respectate.

Sursa: www.impact.ro

Alte subiecte :

Ritivoiu nu-l iartă pe Nica! Bătălia pe banii primarilor din Timiș se ascute | VIDEO

În ianuarie, prefectul Mihai Ritivoiu a atacat în contencios administrativ hotărârile privind repartizarea sumelor din fondul pus la dispozitia instituției si a celor defalcate...

Implantul dentar – O dantură funcţională şi un zâmbet frumos!

Implantul dentar - O dantură funcţională şi un zâmbet frumos! Orice problemă apărută la nivelul dentiţiei are potenţialul de a ne afecta atât starea de...

Citește și :