Ce conținea, de fapt, coletul suspect din zona Gării de Nord Timișoara

227

Coletul suspect detonat în zona Gării de Nord din Timişoara, în noaptea de duminică spre luni, care conţinea elemente ce puteau constitui o bombă, nu avea încărcătură explozivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, în urma analizelor efectuate în laborator, s-a ajuns la concluzia că în coletul suspect detonat în zona Gării de Nord din Timişoara, în noaptea de duminică spre luni, nu era încărcătură explozivă.

Dosarul a fost preluat de Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, care continuă cercetările.

Ştirea iniţială:

Un colet suspect care conţinea elemente ce puteau constitui o bombă artizanală a fost detonat în noaptea de duminică spre luni. Coletul suspect a fost descoperit vizavi de Gara de Nord din Timişoara, alerta fiind dată de către un taxiemtrist care a parcat în zonă.

Imediat ce poliţistul a anunţat posibila bombă, în zonă s-au deplasat mai mulţi poliţişti, iar traficul a fost închis.

Pirotehniştii au reuşit să detoneze coletul suspect pe care l-au aruncat în aer cu un detonator de la distanţă.

Dispozitivul era format dintr-o baterie, un ceas mecanic, o antenă şi mai multe fire care puteau constitui o bombă artizanală.

După ce coletul a fost detonat, criminaliştii au continuat cercetările şi urmează să stabilească de unde provine bomba.

sursa – mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ