6.2 C
Timișoara
joi 18 aprilie 2024

Ce concerte de top vor avea loc la Filarmonica Banatul din Timișoara în acest an

Filarmonica Banatul se pregătește pentru Festivalul “Timișoara Muzicală” și anunță nume sonore ale muzicii clasice.

Compozitorul spaniol Jordi Savall, dirijorul Gabriel Bebeșelea sau faimoasa pianistă Alexandra Dariescu, sunt doar câteva dintre numele mari care vor urca anul acesta pe scena Filarmonicii Banatul din Timișoara.

 

Managerul Filarmonicii Banatul, Ovidiu Andriș, le reamintește melomanilor că în fiecare săptămână, sunt așteptați la evenimente de cea mai înaltă ținută artistică.

 

“Evenimentele mari se întâmplă, de fapt, în fiecare săptămână la Filarmonica Banatul. Sunt concertele simfonice, în fiecare vineri la ora 19.00 conținutul artistic este de foarte înaltă calitate. Avem dirijori internaționali care vine aici, soliștii internaționali. Evenimente mari sunt tot timpul, pot spune. Media concertelor este undeva între 10 și 15 evenimente pe lună. Vă invit doar să le gustați pe măsură ce îmi vă permite timpul”, spune managerul Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Ovidiu Andriș a mai precizat la Radio Timișoara că pe scena Filarmonicii Banatul se vor desfășura anul acesta și deja cunoscutele festivaluri “Timișoara Muzicală”, „Musica Ricercata”, „Euphonia”, „Festivalul de Muzică Contemporană” dar și „Gala de Blues-Jazz”.

 

Festivalul “Timișoara Muzicală”

Primul eveniment al Filarmonicii Banatul Timișoara din cadrul ediției a XLVIII-a a festivalului “Timișoara Muzicală” este concertul vocal-simfonic din data de 2 mai. Evenimentul reunește Orchestra simfonică, dirijată de maestrul Radu Popa, și Corul „Ion Românu”, pregătit de maestrul Iosif Todea.

 

Pe scenă se vor afla pianistul Daniel Ciobanu (solist în Rezidență al Filarmonicii Banatul Timișoara în Stagiunea 2023/2024), soprana Luiza Faytol, tenorul Oviciu Purcel și basul Mihai Damian.

 

Cu câteva zile înainte ca ortodocșii să celebreze Paștele, programul evenimentului îi introduce pe melomani în spiritul sărbătorilor pascale prin oratoriul „Iisus pe Muntele Măslinilor”, singurul oratoriu compus de Ludwig van Beethoven. În programul serii este inclus și Concertul pentru pian și orchestră nr. 4 în sol major, op. 58 Ludwig van Beethoven.

 

În 10 mai, de la ora 19:00, pe scena Sălii Capitol, va reveni violonista Sarah Nemțanu. Violonista franceză, de origine română, a fost prezentă pentru prima dată la Timișoara în cadrul concertului susținut alături de Orchestra Națională a Franței.

 

Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara susține în data de 31 mai evenimentul de închidere a Festivalului „Timișoara Muzicală”. Concertul va fi dirijat de David Niemann, iar solistă va fi pianista Alexandea Dariescu.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Zboruri accesibile pentru evadări rapide

Dacă te afli în căutarea unei modalități rapide și accesibile de evadare, alegerea perfectă poate fi reprezentată de zbor. Îți poți satisface astfel dorința...

Centrul de colectare separată a deșeurilor va prelua 13 tipuri de deșeuri

Primăria a achiziționat servicii de elaborare a studiului de fezabilitate (SF) și proiectului tehnic (PT), precum și asigurarea asistenței tehnice pentru...

Timișoara pentru TINEri!

Citește și :