25.9 C
Timișoara
sâmbătă 13 iulie 2024

Ce calcule își fac Simonis și Blaga pentru colaborarea cu Fritz în Consiliul Local Timișoara

Negocierile pentru noul Consiliu Local al Municipiului Timișoara sunt încă deschise. Dacă reprezentanții PNL sunt încă reticenți, social democrații spun că o colaborare cu primarul ar trebui să fie prioritară.

PSD și PNL ar putea forma o majoritate în Consiliul Local Timișoara cu Alianța Timișoara Unită, din partea căreia a fost reales primarul Dominic Fritz.

Președintele interimar al PNL Timiș, Vasile Blaga, a declarat că PNL și PSD vor avea fiecare câte un vicepreședinte la Consiliul Județean, dar pentru Consiliul Local Timișoara negocierile sunt încă deschise.

“La județ, lucrurile nu sunt complicate, pentru că alianța PSD-PNL are majoritate în Consiliul Județean, deci vom avea, PNL, un vicepreședinte de Consiliu Județean. Dincolo, lucrurile sunt mai complicate și n-aș vrea să mă pronunț acum decât ce discutăm și în partid și cu domnul Simonis. (Reporter: Există o posibilitate ca în Consiliul Local Timișoara să faceți o majoritate cu USR, fără PSD?). Nu am discutat astfel de lucruri și nu cred că nici PSDl nu o să discute astfel de lucruri. Nu putem merge pur și simplu într-un fel la județ și în altfel la municipiu”, spune Vasile Blaga.

Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, a fost mai tranșant și a declarat că ar vrea să-l ajute pe Dominic Fritz să aibă o majoritate în Consiliul Local.

“Ca principiu, n-aș vrea o majoritate împotriva primarului nici la Timișoara și înnicio localitate din Timiș. Cred o o colaborare între primari, indiferent de nume și de partidul din care face parte și Consiliul Local ar trebui să fie prioritară pentru orice om politic responsabil. Cred totuși că având 13 din 27 de consilieri, ca principiu, repet, ar trebui ca un viceprimar să revină celor de la USR, care au câștigat alegeri în Timișoara”, spune Alfred Simonis.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, nu a putut fi contactat pentru a spune cum vede formarea unei majorități în Consiliul Local Timișoara și ce este dispus să ofere pentru a putea să-și aprobe proiectele.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Ce e de făcut în timpul caniculei

În această perioadă, în care se înregistrează temeperaturi extrem de ridicate, autoritățile roagă timișorenii să acționeze cu prudență, ținând cont de măsurile preventive recomandate...

Decernarea premiilor Festivalului – Concurs LADA CU ZESTRE, în Galeria POD a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș desfășoară marți, 16 iulie 2024, la ora 11:00, în Galeria POD, ceremonia de decernare a premiilor...

Citește și :