Ce au decis azi judecătorii în dosarul finanțării FC Politehnica de către Primăria Timișoara

374

Magistraţii Tribunalului Timiş au dat, joi, un nou termen de judecată pentru 28 martie în dosarul finanţării Clubului de Fotbal Politehnica Timişoara, când acesta era condus de Marian Iancu, în timpul administraţiei locale Ciuhandu.

Unul dintre martorii citaţi în dosar, dar care nu s-a prezentat, va fi amendat dacă nu va fi prezent la termenul stabilit de instanţă.

„Amână cauza la data de 28.03.2018, pentru când se va cita martorul T.R.D., cu menţiunea că, în caz de neprezentare, va fi amendat; se va recita martorul lipsă B.H.G. şi, de asemenea, se va cita martora C.S. (…)”, arată, joi, site-ul Tribunalului Timiş.

În dosar, inculpaţii sunt acuzaţi de abuz în serviciu sau complicitate la această infracţiune. Au fost trimişi în judecată fostul primar Gheorghe Ciuhandu, alături de viceprimarul din timpul mandatului său, Adrian Orza, secretarul primăriei din acea perioadă, Ioan Cojocari, şi alţi opt angajaţi ai municipalităţii.

Procurorii DNA au reţinut că acordarea unor sume de bani „în mod abuziv şi contrar prevederilor legale în vigoare, în perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timişoara, în cuantum total de 27.100.000 lei, către S.C. Politehnica Timişoara S.A. (…) nu a servit intereselor comunităţii, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat în jurul clubului de fotbal, finanţarea fiind ilegală”.

Un raport al Curţii de Conturi a arătat că finanţările pentru clubul timişorean de fotbal, venite din partea Consiliului Judeţean şi Primăriei Timişoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de aproape 30 de milioane de lei. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ