Ce are de gând să facă Primăria Timișoara în domeniul turismului

155

Creşterea constantă a numărului de turişti în Timişoara, în ultimii ani, prognozele optimiste cu privire la acest domeniu, generate de obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, dar şi de investiţiile în spaţiul public şi accesibilitate din ultima perioadă, generează noi provocări.

În cursul lunii martie a.c., în organizarea Clusterului CLUSTUR Banat, a avut loc la Timişoara, în cadrul târgului de Turism „Vacanţa” 2017, dezbaterea „Timişoara, destinaţie turistică 2021”. Pe lângă prezentările generate de subiectul dezbaterii, evenimentul a permis o lungă sesiune de discuţii libere ale autorităţii locale, reprezentate de viceprimarul Dan Diaconu, cu operatorii de turism, ghizi şi persoane interesate de acest domeniu.

Concluziile acestor discuţii s-au transformat într-un set de măsuri necesare pe termen scurt, mediu şi lung pentru încurajarea activităţilor turistice în Timişoara.

Urmare a întâlnirii publice anterior menţionate, a reieşit faptul că se doreşte realizarea respectivei structuri consultative. Necesitatea dialogului constant cu operatorii de turism şi sectorul asociativ din acest domeniu la nivelul municipiului Timişoara este evidentă.

O strategie de turism la nivelul municipiului Timişoara, dezvoltată într-un mediu participativ, devine obligatorie, ca document de sine stătător, în plus faţă de capitolele dedicate din cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltarea Urbană. A fost remarcată implicarea deosebită în domeniul turismului din partea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Polul de creştere Timişoara”.

Primăria, în colaborarea directă cu sectorul asociativ şi privat din domeniul turismului, intenţionează să elaboreze această strategie. Consiliul Local, având atribuţii în domeniul turismului, în conformitate cu art. 20 din Ordonanţa Guvernului nr. 58/1999 actualizată privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, precum şi în contextul câştigării titlului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, a aprobat constituirea Consiliului Consultativ în domeniul Turismului pe lângă Primăria Municipiului Timişoara. În cadrul şedinţei Consiliului Local Timişoara din luna martie 2017, consilierul Radu Dimeca, secretar al „Comisiei I – pentru studii, prognoze, economie, buget, finanţe, impozite şi taxe”, a adus o serie de îmbunătăţiri regulamentului de organizare şi funcţionare propus iniţial.

Având în vedere cele prezentate anterior, avem plăcerea de a vă invita la şedinţa de constituire a Consiliului Consultativ în domeniul Turismului, eveniment care va avea loc în 08.05.2017 (luni), cu începere de la orele 13.00, în Sala de Consiliu a administraţiei locale timişorene (bd. C.D. Loga nr. 1, et. 1).

LĂSAȚI UN MESAJ