”Ce ar trebui să fie diplomația?” Dilema primei expoziții din 2017, la Galeria Helios, din Timișoara

140

În data de 10 ianuarie 2017 a fost inaugurată prima expoziție din acest an la Galeria “Helios” din Timișoara- “Mai presus de datorie” (“Más allá del deber”). Această inițiativă culturală a fost posibilă datorită Ambasadei Spaniei la București, în colaborare cu Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara și Asociația Via Rumania Cultura.

Expoziția aduce în prim-plan poveștile diplomaților spanioli trimiși în Europa în timpul Holocaustului, și încercările lor de a salva viața a mii de evrei (sefarzi). Consulul Onorific al Spaniei la Timișoara, domnul Jose Miguel Viñals Ariño a rostit următoarele cuvinte cu ocazia inaugurării: “…acei diplomaţi, necoordonaţi între ei, au luat în considerare un principiu mai presus decât legea: respectul demnităţii umane, obligaţie pe care toţi o avem de a o respecta, pentru că toţi suntem oameni, indiferent de rasă, religie, sex sau celelalte mici diferenţe fără importanţă, care ne fac mai bogaţi ca societate.”

Expoziția are intrarea liberă și va fi amplasată până în data de 24 ianuarie. La intrarea în Galerie vizitatorii își pot exprima părerea în scris asupra dilemei “Ce ar trebui să fie diplomația?”.

LĂSAȚI UN MESAJ