Ce ai îmbunătăți în Timișoara? Sondaj pentru schimbarea în bine

52

Avem nevoie de piste de biciclete în toată Timișoara? Avem nevoie de trotuare reparate? Avem coșuri de gunoi accesibile? Avem nevoie de transport în comun civilizat și „la timp”? Avem nevoie de condiții moderne în spitale? Avem nevoie de servicii sociale pentru persoanele fără adăpost și bătrâni? Sunt doar câteva întrebări la care sunt îndemnați timișorenii să răspundă.

Sondajul lansat de Fundația Comunitară Timișoara vrea să identifice punctele nevralgice ale orașului pentru a le schimba în bine. „Sunt o mulțime de lucruri de îmbunătățit în oraș: salubritatea, transportul, lipsa locurilor în școli, creșe sau grădinițe, ajutorul pentru cei vulnerabili, lipsa spațiilor culturale. Desigur, lista e foarte lungă și pare uneori că rezolvarea nu e în puterea noastră. Dacă ne-am implica fiecare, am alege una sau mai multe priorități, ne-am alia și le-am susține, cu siguranță, am putea schimba ceva. Am vrut să vedem care sunt cele mai sensibile proiecte pentru timișoreni, le-am discutat cu experți, oameni implicați, activiști și, iată, avem un top 10. Acum e rândul cetățenilor să decidă: alege și tu dintre cele 10 probleme identificate, cele care crezi că trebuie să fie prioritare pentru oraș. De ce facem asta? Pentru că vrem să:

1. găsim proiecte bazate pe nevoi reale ale cetățenilor

2. le supunem și votului public

3. alegem unul și îl susținem împreună – cu plan, cu termene, cu implicare din partea noastră, a tuturor”, explică membrii Fundației Comutare Timișoara.

În funcție de rezultat, voluntarii Fundației vor încerca să întocmeascăă proiecte pentru a îmbunătăți viațța din Timișoara.

Sondajul se poate accesa aici.

LĂSAȚI UN MESAJ