CCIAT lansează cea de-a doua etapă a Programului CLIMATE-KIC ACCELERATOR

125

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, în calitate de unic partener național al Programului Climate KIC – cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, anunță lansarea celei de-a doua etape a sub-programului ACCELERATOR.

CCIAT facilitează integrarea activităților în România și participă activ la derularea pachetelor de servicii din cadrul sub-programelor: ACCELERARE PENTRU START-UP-uri, PIONEERS INTO PRACTICE, CLIMATE LAUNCHPAD.

Climate-Kic Accelerator este cel mai mare accelerator „cleantech” din Europa pentru stagiile inițiale ale startup-urilor, axat pe pregătirea acestora pentru primii investitori și clienți și sprijinirea dimensionării corecte a afacerii.

Etapa 1-a a programului Accelerator: Dezvoltarea unui Model de Afacere Business (Business Model Development) este destinată sprijinirii firmelor în dezvoltarea și perfectarea unui model de afacere.

Etapa a 2-a: Model de Afacere – Validare & Primii clienți (Business Model Validation & First Customers), activă în 2016, ajută firmele care au deja un model de afacere bine definit să se îndrepte spre o nouă etapă: validarea și achiziția clientului.

În această etapă, firmele au acces la granturi, la coaching dar și la fonduri care să acopere alte materiale necesare dezvoltării afacerii. Echipele se pot axa pe atragerea primilor clienți și pe un proces iterativ de validare a modelului de afaceri, în timp ce primesc sprijin continuu de la experți și mentori și participă la activitățile programului și ateliere de lucru.

Etapa a 3-a: Spre investiții și dimensionare. Această ultimă etapă are ca scop pregătirea unor companii cu drepturi depline pentru un viitor investițional.

Tinerii inovatori care aplică pentru etapa a 2-a a Climate-Kic Accelerator beneficiază de: coaching și formare profesională, mentorat și networking, participare la evenimente anuale /bianuale (bootcamp), acces la partenerii Climate-Kic, sprijin financiar în valoare de până la 15.000 euro.

Înscrieri se pot face la: http://www.climate-kic.org/ris/accelerator

Informații suplimentare la tel. 0372-185286, 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu – coordonator CLIMATE KIC / CCIAT.

LĂSAȚI UN MESAJ