CCIA Timiș lansează un nou curs de comunicare instituțională

103

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională vine în sprijinul celor care își desfășoară activitatea în cadrul unei instituții publice precum și a celor care doresc să lucreze în cadrul unei astfel de instituții, prin organizarea în perioada 2 – 4 noiembrie 2016, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, a cursului:

Comunicare instituțională și acces la informații de interes public. Transparența decizională în administrația publică

Cu un puternic caracter intensiv și informativ, cursul este util, are aplicabilitate imediată și tratează aspectele legate de comunicarea instituțională a administrației publice locale, ca formă globală de comunicare care cuprinde în acelasi timp atât comunicarea internă cât și comunicarea externă a instituției, tehnici de protocol, secretariat instituțional, organizarea de evenimente, transparență decizională, tipologii, proceduri specifice și termene procedurale, reglementări în domeniul activității de soluționare a petițiilor, regimul informațiilor clasificate și a datelor cu caracter personal, regimul arhivării, software și formularistica specifică.

Cursul se adresează atât persoanelor cu studii superioare precum și celor cu studii medii care doresc să se califice sau să-și perfecționeze cunostințele în acest domeniu.

Structura cursului se bazează pe:
– Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public;
– HG nr.123/2002 – Norme metodologice de aplicare. Formulare tip;
– Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică;
– Legea nr.109/2007 privind reutilizarea informațiilor din instituțiile publice;
– Riscuri de transparență decizională. Proiecte de acte normative. Tipologii. Proceduri specifice și termene procedurale;
– Tehnici de comunicare, protocol, secretariat instituțional, organizare evenimente;
– Reglementări în domeniul activității de soluționare a petițiilor, regimul informațiilor clasificate și datelor cu caracter personal, înregistrării și fluxului documentelor, regimul arhivării. Software și formularistica specifică;

Cuvinte cheie: comunicare, responsabilități legale, tehnici și metode, instrumente și resurse, bune practici, studii de caz, „how to do”, analize și abordări contextuale, mass-media, administrație-cetățean, factori interesați.

În urma finalizării cursului, se obține un Certificat de Participare acordat de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

Informații suplimentare și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd.Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.104, tel. 0372185273, 0742924344, e-mail: mmuresan@cciat.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ